Je website beveiligen met iThemes Security

- -

De plugin iThemes Security kan je vinden onder de naam: iThemes Security (formerly Better WP Security). Weet je niet hoe je een plugin kan installeren? Kijk dan even WordPress plugin installeren te werk gaat.

De plugin iThemes Security is een plugin die kan zorgen voor een erg brede beveiliging van je WordPress website. Zo kan hij ongewenste indringers blokkeren, bestanden beschermen en je login functies beter beveiligen. Omdat het een erg uitgebreide plugin is starten we in dit artikelen met de basis configuratie van de plugin. In latere artikelen zullen we dieper ingaan in de verschillende instellingen die mogelijk zijn.

LET OP: Installeer deze plugin pas wanneer je website klaar is, deze plugin gaat een aantal dingen beveiligen en het is belangrijk dat je een plugin als W3 Total Cache al ingesteld hebt voordat je begint met de beveiliging.

Installatie en activatie

Na installatie en activatie krijg je de volgende twee balken te zien, klik hier op “Secure Your Site Now”:

wordpress-website-beveiligen-2

Nu opent er een scherm met belangrijke stappen die je door moet lopen.

Important First Steps

Er verschijnt een schermpje met 4 knoppen. Dit zijn 4 belangrijke stappen (nouja eigenlijk 3, maar de laatste zou ik iedereen willen vragen ook aan mee te werken):

wordpress-website-beveiligen-3

Back up your site

De naam zegt het haal, regel eerst voor de zekerheid even een backup van je website. Dit kan door op het knopje te drukken, er wordt dan een backup gemaakt op de FTP server.

Allow File Updates
File updates zijn nodig om bestanden zoals .htaccess en wp-config.php aan te passen. Zeggen deze bestanden je niks? Dan maakt dat niet uit, klik op de knop en de plugin doet de rest!

Secure Your Site
Deze knop schakelt basis instellingen in. Alle instellingen die door deze knop ingeschakeld worden zijn instellingen die geen conflict opleveren met andere plugins. Klik hier dus gerust op.

Help us improve
Hiermee help je de plugin verbeteren, volledig anoniem, dus zeker doen!

Wanneer je alle knoppen aangeklikt hebt, is de basis beveiliging van je website al in orde. Natuurlijk kan je nog veel meer met deze plugin, daar zullen wij later op in gaan.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden omtrent de beveiliging van je website? Neem dan gerust even contact met ons op. Beveiliging helpt mee aan de vindbaarheid van je website, Google stelt namelijk een veilige website zeer op prijs. Maar zonder goede titels en beschrijvingen zal je nooit goed gevonden worden, kijk dus in dit artikel ook eens hoe je hoger in google kan komen door middel van de Yoast SEO plugin.