Blog

Nieuwe BTW regels EU

By juli 29, 2021 No Comments

Per 1 juli 2021 veranderen de BTW regels voor e-commerce verkopen binnen de EU. Waar voorheen per land een drempelbedrag gelde, geldt nu een algemeen EU drempel bedrag. Dit houdt in dat als je voor meer dan €10.000,- per jaar verkoopt aan landen binnen de EU, behalve Nederland, je de drempel passeert en BTW moet gaan instellen per land uit de EU waaraan je verkoopt.

Wat kunnen jullie doen?

Allereerst zouden wij aanraden even wat meer informatie in te winnen, mocht je dat al niet gedaan hebben. Dat kan bijvoorbeeld via de KvK of je boekhouder/accountant. Dit omdat Trinos graag puur als “ter info” dit wil mede delen en een specialist dit beter verder uit kan leggen en jouw specifieke situatie kan bekijken voor je.

Wat kan Trinos doen voor jullie?

Wij kunnen voor je uitzoeken of het drempel bedrag gehaald wordt. Wij kunnen je laten weten of je het op basis van het eerste half jaar gehaald hebt en dus hoe groot de kans is dat je het gaat halen in het komende half jaar. Dit kost ons ongeveer een half uur. Ook kunnen wij zorgen dat alles goed ingesteld wordt. Dan horen wij graag of het ingesteld moet worden en aan welke landen je wilt blijven verkopen, wij dienen dan per land het BTW percentage in te stellen. Laat ons dit a.u.b. op tijd weten, zodat wij dit op tijd kunnen doen. Dan kunnen we samen zorgen dat je  netjes voldoet aan de nieuwe regels.