Migratie van Magento 1 naar Magento 2

Je hebt een goed lopende Magento 1 webshop, jarenlang geïnvesteerd in de doorontwikkeling en verbetering. Je duizenden producten voorzien van teksten, in verschillende talen en met mooie foto’s. Al je orders staan hierin, vormen een mooie historie en een rijke bron voor statistische analyses. Tot je schrik kondigde Adobe aan te gaan stoppen met het onderhouden van Magento 1. 1 Juli 2020 is het zo ver, Magento 1 gaat geen updates meer ontvangen. In de jaren hier naartoe heeft Adobe gezorgd voor een goede opvolger: Magento 2. Het is zover, je start de migratie van Magento 1 naar Magento 2. Maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Trinos is Magento 2 specialist en heeft hiermee al veel ervaring. Wij kunnen je dus in het gehele proces ondersteunen zo zorgen voor een zo efficiënt mogelijke migratie, zonder verlies van producten, orders, klant accounts etc.

Migratie starten

Kennismaken & plan opstellen

De migratie begint bij een uitgebreide kennismaking. Wij komen bij jou kijken, kennismaken met je bedrijf en je personeel. We bekijken je hele proces en natuurlijk vooral je webshop. Wij brengen in kaart hoe jullie werken, wat er geautomatiseerd en gekoppeld is, welke functionaliteiten de webshop bevat en wat hierin belangrijk is. Dit vormen wij tot een plan, in dit plan staat alles beschreven. Welke koppelingen wij ontwikkelen en wat deze moeten doen, welke functionaliteiten wij in de webshop bouwen en hoe deze eruit komt te zien. Ook hoe wij de data migreren, dat doen wij namelijk, wij migreren alle producten, orders, klanten en content, op die manier raak je niks kwijt. Het plan vormt de basis, nu gaan we aan de gang.

Ontwerpen

We maken eerste nieuwe ontwerpen. Op deze manier kunnen we bepalen hoe de webshop eruit komt te zien. Het kan natuurlijk zijn dat je wil dat je webshop er precies hetzelfde uit komt te zien, dan nog kan het zijn dat Magento 2 net iets anders is waardoor we beter eerst even het ontwerp met de juiste afmetingen en verhoudingen kunnen maken. We bouwen niks totdat we zeker weten dat het ontwerp precies aansluit bij jouw wensen.

Migratie van content

Zoals we hierboven al zeiden migreren wij alles: producten, orders, klanten accounts en content. Dit doen we zodat alle opgebouwde historie behouden blijft, de jarenlange optimalisatie van teksten en afbeeldingen niet verloren gaat en jouw klanten in de nieuwe webshop gewoon hun eigen account weer hebben. Zo blijven ook de URL’s hetzelfde, je SEO waarde behouden en hoef je je klanten niet op te zadelen met het aanmaken van een nieuw account. Totaal geen stress nodig dus, geen gedoe!

Koppelingen en procesverbetering

We realiseren alle benodigde koppelingen. Zo kunnen we het voorraadsysteem koppelen, een PIM (product information management) systeem zoals Akeneo, jullie administratie en meedenken hoe we de order afhandeling zo efficiënt mogelijk kunnen laten gebeuren. We bekijken het gehele proces en zullen dit waar mogelijk nog beter laten verlopen, door slim maatwerk toe te passen, waardoor jouw medewerkers kunnen focussen op hun kerntaken.

Analyseren en doorontwikkelen

Als de migratie klaar is, zijn wij zeker nog niet klaar. Wij blijven alles doormeten en analyseren, zo zien wij waar nog kansen liggen en op welk vlak wij zouden kunnen doorontwikkelen. Door middel van onze proactieve houding zorgen wij ervoor dat jullie geen enkele kans onbenut hoeven te laten. Stilstaan is achteruitgaan in de e-commerce wereld, stilstaan doen wij dus zeker niet. Wij ontzorgen, halen alle gedoe voor weg, zorgen voor groei en werken met plezier aan jullie webshop.

Laten we samenwerken

Wil je de volgende stap zetten in jouw online succes? Wij denken graag met je mee! Samen kijken we waar jouw kansen liggen en met welke strategie we jouw doelen kunnen bereiken.

Maar eerst maken we graag even kennis, dit kan natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennis maken