Magento Akeneo koppeling

Wanneer je veel producten hebt en hier veel wijzigingen of verbeteringen in door wilt voeren kan dit in Magento helaas soms veel te veel tijd kosten. Magento is namelijk niet optimaal ingericht om product informatie te kunnen managen. Het is dan al snel raadzaam om een zogenaamd PIM (Product Information Management) systeem te koppelen. Trinos raadt aan om het PIM systeem Akeneo te gebruiken en wij kunnen voor een stabiele Magento Akeneo koppeling zorgen.

Wat is Akeneo?

Akeneo is een Open Source PIM systeem. Dat houdt in dat het gratis te gebruiken is en voor ons als developers ook nog eens vrij aan te passen is en naar wens te maken is. Dit maakt Akeneo zo fijn. Het is dan dus niet alleen voor de eindgebruiker fijn, omdat je zo snel mogelijk en zo optimaal mogelijk je producten kan aanpassen, maar ook voor de developers fijn om mee te werken. Binnen Akeneo kan je snel je producten voorzien van teksten, attributen, koppelen aan categorieën en als configurabel product in Magento laten zetten of updaten. Akeneo maakt namelijk ook nieuwe producten aan en zo kan je dus alles rondom het aanmaken, verrijken en up2date houden van jouw producten in Akeneo doen.

Hoe werkt een Magento Akeneo koppeling?

Een Magento Akeneo Koppeling werkt vaak 1 kant op. Akeneo is leidend voor alle data van jouw producten. Je typt alle teksten, voor alle talen, je maakt de producten aan en koppelt categorieën. De koppeling stuurt vervolgens alle data naar Magento en zorgt dat Magento up2date is. Zo kan je snellere producten aanpassen, prijzen verhogen, je categorie structuur optimaliseren of je teksten vertalen voor bijvoorbeeld je Duitse webshop. Doordat de webshop en Akeneo gekoppeld zijn, kun je beide optimaal benutten en weet je zeker dat alles wat je in Akeneo doet ook in je webshop komt te staan.

Tijd besparen met Akeneo

Doordat Akeneo volledig gericht is in het managen van de product informatie bespaar je veel tijd hiermee. Alles is namelijk sneller te vinden, aan te passen of toe te voegen en zo bespaar je dus veel tijd ten opzichte van het beheer in Magento. Verder kan je Akeneo uit laten rekenen hoe compleet jouw product informatie is en Akeneo drukt dit vervolgens uit in een percentage, de slimme koppeling kan ervoor zorgen dat een product alleen in de webshop komt te staan als deze voorzien is van alle benodigde informatie en dus een 100% compleetheid score heeft. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar komen er ook geen incomplete producten in jouw webshop.

Wil je de mogelijkheden bespreken? Dan doen wij dat natuurlijk graag en volledig vrijblijvend. Neem gerust contact met ons op via info@trinos.nl, per telefoon via 024 202 2064 of  via onze contactpagina.

Laten we samenwerken

Wil je de volgende stap zetten in jouw online succes? Wij denken graag met je mee! Samen kijken we waar jouw kansen liggen en met welke strategie we jouw doelen kunnen bereiken.

Maar eerst maken we graag even kennis, dit kan natuurlijk geheel vrijblijvend.

Kennis maken